ГоловнаПолітика

На мене може тиснути лише одна людина у світі, це мій 6-річний син, - Зеленський

Президент України заперечив факт тиску на нього з боку президента США Дональда Трампа.

На мене може тиснути лише одна людина у світі, це мій 6-річний син, - Зеленський
Фото: Офис президента

Президент України Володимир Зеленський заперечив факт тиску на нього з боку президента США Дональда Трампа. Про це він розповів у коментарі російському телеканалу.

"На мене ніхто не може тиснути, тому що я Президент незалежної країни. На мене тиснути може тільки одна людина. На мене тиснути може тільки мій син, якому 6 років", - сказав Зеленський.

Нагадаємо, ЗМІ повідомляли, що під час бесіди 25 липня Трамп тиснув на Зеленського з метою отримати компромат на свого головного суперника на виборах Джо Байдена. (Його син Хантер входив до складу директорів Burisma Holding. Власник Burisma - колишній міністр екології та природних ресурсів Микола Злочевський. У 2014 році Генеральна прокуратура оголосила Злочевського підозрюваним у незаконному збагаченні).

Американські конгресмени виступили з вимогою надати їм стенограму розмови Трампа і Зеленського.

Трамп визнав, що у розмові із Зеленським згадував Байдена, але розмова була присвячена корупції.

24 вересня Трамп пообіцяв оприлюднити стенограму розмови у день зустрічі із Зеленським, яка відбудеться сьогодні, 25 вересня у Нью-Йорку у рамках робочої поїздки Президента України на Генасамблею ООН.

Сьогодні повідомляли, що людина, яка поінформувала про розмову Трампа із Зеленським, готова дати свої свідчення у спеціальному комітеті з розвідки Палати представників Конгресу США. Вона може виступити вже цього тижня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram