ГоловнаПолітика

На зустрічі з Конте Зеленський порушив питання засудженого в Італії нацгвардійця Марківа

Зустріч пройшла на полях Генасамблеї ООН в Нью-Йорку

На зустрічі з Конте Зеленський порушив питання засудженого в Італії нацгвардійця Марківа
Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський на полях 74-ї сесії Генеральної асамблеї ООН в Нью-Йорку зустрівся з прем'єр-міністром Італії Джузеппе Конте.

Під час зустрічі окремо було порушено питання засудженого в Італії громадянина України Віталія Марківа, інформує пресслужба президента.

"Глава держави наголосив, що очікує всебічного і об'єктивного розгляду цієї справи, і запропонував створити спільну слідчу групу для з'ясування обставин смерті італійського журналіста Андреа Роккеллі", - йдеться в повідомленні.

Також Володимир Зеленський привітав Джузеппе Конте з недавнім перепризначенням на посаду і формуванням нового коаліційного уряду, а також запросив здійснити візит в Україну.

"Сторони обговорили широкий спектр питань двостороннього та багатостороннього порядку денного. Серед іншого була відзначена активізація співпраці в інвестиційній сфері. Володимир Зеленський закликав вкладати кошти в інфраструктуру, зокрема в порти, і відзначив проведення великої приватизації в Україні", - повідомили в пресслужбі президента.

Також під час зустрічі сторони обговорили важливість продовження санкційної політики щодо Росії. Прем'єр-міністр Італії зазначив, що санкції не можуть бути зняті доти, поки не відновлені територіальна цілісність і суверенітет України.

24 липня пресслужба глави української держави інформувала, що під час телефонної розмови з Джузеппе Конте Зеленський поговорив з прем'єром Італії про українського нацгвардійця Марківа. Однак в італійському комюніке за результатами розмови Конте з Зеленським не виявилося жодного слова про Марківа.

Нагадаємо, 12 липня суд міста Павія (Італія) засудив українського військового Національної гвардії Марківа, обвинуваченого в причетності до вбивства італійського фотокореспондента Андреа Рокеллі на Донбасі, до 24 років позбавлення волі. Жорстокість вироку здивувала навіть прокурора, який просив 17 років ув'язнення.

Повідомлялося, що Україна оскаржить вирок і буде домагатися виправдання українця. Президент Володимир Зеленський доручив керівництву МЗС і ГПУ терміново зайнятися поверненням Марківа в Україну.

Напередодні італійський адвокат Віталія Марківа закликав українську владу та ЗМІ розгорнути серйозну інформаційну кампанію і розповідати правду про процес над нацгвардійцем.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram