ГоловнаПолітика

Ексгенпрокурору Луценкові оголосили догану за неоголошення догани його заступнику

На Луценка було подано дисциплінарну скаргу в КДКП.

Ексгенпрокурору Луценкові оголосили догану за неоголошення догани його заступнику
Юрий Луценко
Фото: president.gov.ua

Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів (КДКП) оголосила догану колишньому генпрокурору Юрію Луценку за несвоєчасне застосування дисциплінарного стягнення до заступника генпрокурора Юрія Столярчука.

Про це йдеться в рішенні КДКП, копія якого є в розпорядженні "Українських Новин".

На Луценка була подана дисциплінарна скарга в КДКП. У ній вбачається, що Луценко, будучи генпрокурором, не виконуючи своїх службових обов'язків, порушуючи вимоги ст.ст. 19, 68 Конституції, ст.ст. 147, 148, 151 Кодексу законів про працю України, ст. 4, п. 4 частини першої ст. 9, ч. 3, ст.ст. 19, 73, 77 Закону "Про прокуратуру", п.п. 7, 9 Положення про преміювання працівників прокуратури, ст.ст. 5, 7 - 10, 15, 27 Кодексу професійної етики та поведінки прокурорів, своєчасно не застосовував дисциплінарне стягнення стосовно заступника генерального прокурора Столярчука, на якого рішенням КДКП від 16.05.2019 накладено дисциплінарне стягнення у вигляді догани.

Цим самим Луценко скоїв дисциплінарні проступки, передбачені п.п. 1, 6 частини першої ст. 43 Закону "Про прокуратуру".

Відзначено, що копію рішення КДКП стосовно Столярчука було надіслано Луценкові в терміни, передбачені Законом "Про прокуратуру", зокрема 21.05.2019 рішення направлено для виконання генпрокурору. Разом з тим, порушуючи ст. 148 Кодексу законів про працю, Луценко виніс наказ про накладення на Столярчука дисциплінарного стягнення тільки 18.07.2019, тобто через два місяці після направлення йому рішення комісії.

Вивчивши матеріали дисциплінарного провадження, заслухавши доповідача - члена комісії, КДКП дійшла висновку, що в діях Луценка є ознаки дисциплінарного проступку.

13 вересня КДКП прийняла рішення притягнути колишнього генпрокурора до дисциплінарної відповідальності та накласти на нього дисциплінарне стягнення у вигляді догани.

Нагадаємо, 9 вересня новий генпрокурор Руслан Рябошапка звільнив Луценка з посади

Юрій Луценко був генеральним прокурором з 12 травня 2016 року, коли заради нього парламент прийняв закон, дозволивши призначати генпрокурором кандидата без юридичної освіти і досвіду роботи в прокуратурі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram