ГоловнаПолітика

Порошенко: ми повинні захистити децентралізацію від наступу

"Наступ на децентралізацію - це зараз перша небезпека, де ми з вами повинні об'єднатися".

Порошенко: ми повинні захистити децентралізацію від наступу
Петр Порошенко
Фото: eurosolidarity.org

П'ятий президент України, лідер "Європейської Солідарності" Петро Порошенко заявив, що реформа децентралізації опинилася під загрозою.

Про це повідомляється на сайті політсили.

"Децентралізація та передача повноважень і засобів на місця, право громад самостійно визначати напрямки розвитку зараз опинилися під загрозою і необхідно зробити все, щоб захистити цю реформу", - сказав Порошенко на конференції територіальної організації партії в Києві.

"Наступ на децентралізацію - це зараз перша небезпека, де ми з вами повинні об'єднатися, підняти киян і захистити інтереси суспільства. Не Порошенка, не Кличка, чи будь-яких інших політичних сил, як би вони не називалися. А інтереси киян, тому що влада в Києві належить киянам", - додав лідер "Євросолідарності".

Він підкреслив, що це перше завдання, в тому числі з підготовки дострокових виборів, якщо вони будуть мати місце.

"Чи є децентралізація незворотною? На жаль, ні. Треба її скасовувати? Ні, досить просто перемкнути фінансові потоки прийняттям чергового державного бюджету, на київських чиновників і забрати право у громади визначати розвиток території", - зазначив Порошенко.

Нагадаємо, партія "Слуга народу" має намір прискорити завершення децентралізації, щоб провести дострокові місцеві вибори.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram