ГоловнаПолітика

ДБР порушило "справу 2 травня" стосовно Парубія

Фото: Михайло Палинчак

Державне бюро розслідувань наприкінці серпня відкрило кримінальне провадження за фактом "створення і координування Парубієм А.В. цивільних збройних угруповань з метою здійснення масових заворушень 02.05.2014 року на території м. Одеса".

Про це повідомив сам Парубій у фейсбуці.

Фото: facebook.com/andriy.parubiy

"Такий документ... насправді не здивував. Ось що здивувало, то те, що в тексті не було (поки що) формулювань про "організацію, координацію та здійсненням Парубієм державного перевороту під кодовими назвами «Майдан», «Революція гідності»", про "незаконне відсторонення від влади законно обраного президента Януковича", про "захоплення влади організованою злочинною групою", про "злочинну протидію державній політиці реінтеграції України в єдиний простір з братською Російською Федерацією" і т.д. Хоча це вже доволі чітко прочитується між рядків", - написав Парубій, який у травні 2014 року був секретарем Ради національної безпеки і оборони України.

У 2015 році Парубій розповідав, що російські спецслужби виділили велику суму на операцію з його викрадення. Його нібито планували вивезти до Росії для показового судового процесу, пов'язаного з подіями 2 травня 2014 року в Одесі.

Зараз Парубій є депутатом Верховної Ради і має депутатську недоторканність.

Парубій заявив, що робив усе можливе для захисту України, протидіючи захопленню Росією південних і східних областей, і назвав дії ДБР абсурдними.

Нагадаємо, 2 травня 2014 року в Одесі відбулися масові сутички прихильників єдності України та проросійських сепаратистів. У підсумку загинули 48 осіб. 124 людини травмовані, серед яких 21 правоохоронець.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram