ГоловнаПолітика

Єрмак розповів, хто готує візит президента в США

"У нас є робоча група".

Єрмак розповів, хто готує візит президента в США
Фото: Макс Требухов

Для підготовки візиту президента Володимира Зеленського в США і, зокрема, на Генеральну Асамблею ООН створено спеціальну робочу групу. Про це в інтерв'ю LB.ua розповів помічник Зеленського Андрій Єрмак.

"Задіяні Міністерство закордонних справ і сам міністр. У нас є робоча група, яка займається підготовкою майбутнього візиту до Сполучених Штатів, відповідно, вона ніби частково бере участь у підготовці поїздки на Генеральну Асамблею. Є заступник голови офісу Ігор Жовква, який курирує міжнародну тематику, після того як Пристайко пішов у МЗС. Є радник президента Ігор Новіков. Природно, ми працюємо в тісному контакті з Кабміном - у нас молодий і креативний прем'єр", - зазначив Єрмак.

При цьому він уточнив, що візит Зеленського в США не є офіційним.

"Президент Зеленський їде на Генеральну Асамблею ООН в Нью-Йорк. Це поїздка на Генеральну Асамблею, де запланована зустріч з Трампом - перше знайомство і хороша можливість сформувати "дорожню карту" вже на офіційний візит. Поки що є кілька ключових моментів. По-перше, вони повинні познайомитися. Я вважаю, що це два неординарних політики, їм важливо налагодити особистий контакт", - зазначив помічник Зеленського.

Нагадаємо, в рамках сесії Генасамблеї ООН відбудеться зустріч Володимира Зеленського з президентом США Дональдом Трампом. Чого від цієї зустрічі очікують в Україні, читайте докладно в повному тексті інтерв'ю "Андрій Єрмак: "Ми прийшли у владу залишити світлий слід в історії. Це - єдина мотивація".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram