ГоловнаПолітика

Порошенко: український продукт формує ідентичність українців

Експрезидент відвідав книжковий форум у Львові.

Порошенко: український продукт формує ідентичність українців
Фото: facebook

Українські книги, фільми програми на радіо й телебаченні відіграють важливу роль для формування української ідентичності і їх кількість слід збільшувати. Таку думку під час відвідин 26 книжкового форуму у Львові висловив експрезидент України, лідер партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко.

«Ми робимо все, щоб збільшити кількість українського продукту для формування української ідентичності, і книжковий форум у Львові є важливою складовою збереження саме українського інтелектуального простору», - сказав Порошенко.

Він також відвідав ветеранський намет, де представлені книги, авторами яких є військові, котрі захищали незалежність і територіальну цілісність України на сході країни, і зазначив, що обговорив з ними можливість видання їхніх аудіокниг і плани щодо створення фільмів на основі їхніх творів.

"Дуже важливо зараз, щоб ми не відводили і не віддавали українську землю, як би формулами Штайнмаєра це не прикривалося. Дуже важливо зараз, щоб те, заради чого віддавали життя українські герої для того, щоб захистити українську землю і захистити українців, які проживають на Донбасі, це було першим пріоритетом держави. І для того, щоб наповнитися цим почуттям, треба було приїхати сьогодні до Львова, у ветеранський намет. Тут справжня позитивна енергія», - сказав Петро Порошенко.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram