ГоловнаПолітика

Клімкін: Україна стала фактором у президентській кампанії в США

"Україну сприйматимуть як джерело проблем. І це може нам дорого коштувати".

Клімкін: Україна стала фактором у президентській кампанії в США
Фото: Макс Левин

Колишній міністр закордонних справ Павло Клімкін вважає, що Україна стала фактором у президентській кампанії в США і залишатиметься на порядку денному до виборів.

Про це він написав у фейсбуці, коментуючи скандал навколо телефонної розмови між Дональдом Трампом і Володимиром Зеленським, що відбулася 25 квітня. За неофіційними даними, під час бесіди Трамп тиснув на Зеленського з метою отримати компромат на Джо Байдена.

"Хочемо ми того чи ні, але Україна стала фактором у передвиборній президентській кампанії в США. Буде багато спроб з'ясувати, що й кому казав Руді Джуліані, що говорив чи не говорив Дональд Трамп про Джо Байдена. Але важливо, що Україну сприйматимуть як джерело проблем, а не позитиву. І це може нам дорого коштувати. Усі рішення щодо нас відтепер ухвалюватимуться саме через таку призму. А найбільше радітимуть, звісно, у Кремлі", - вважає ексміністр.

Нагадаємо, цього тижня стало відомо про скаргу, подану неназваним американським розвідником на ім'я керівництва, де йшлося про негласну обіцянку, яку дав Трамп одному з іноземних лідерів під час телефонної розмови. Згідно з повідомленнями ряду американських видань, йшлося про перемови Трампа із Зеленським. Судячи з усього, у записці розвідника йшлося про вимоги до офіційного Києва відкрити розслідування щодо кандидата в президенти США на виборах 2020 року Джо Байдена.

На тлі цього скандалу особистий адвокат Трампа Рудольф Джуліані в ефірі американського телеканалу CNN проговорився, що просив Київ провести розслідування про діяльність сім'ї Байдена в Україні. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram