ГоловнаПолітика

Туреччина зацікавилася українським Ан-178

У країні проходить масштабна виставка озброєнь.

Український Ан-178 на виставці в Стамбулі
Фото: https://mvs.gov.ua
Український Ан-178 на виставці в Стамбулі

Туреччина зацікавилася українським літаком Ан-178. Про це в суботу, 21 вересня, заявив міністр внутрішніх справ Турецької Республіки Сулейман Сойлу під час зустрічі з главою українського МВС Арсеном Аваковим, повідомляється на сайті відомства

"Ан-178 дуже хороший літак. Крім того, наші вертольоти Мі-17 (транспортна модифікація Мі-8, - ред.) модернізуються в Україні, шість з них ми вже отримали. Для нас це приклад дуже успішної співпраці з вами", - сказав глава турецького МВС.

У відповідь Аваков запросив Сойлу відвідати Україну.

Український літак представлено на виставці озброєння в Стамбулі, в якій беруть участь близько 10 тисяч світових компаній. На заході також демонструють безпілотні літальні апарати і досягнення в сфері кібербезпеки.

Фото: https://mvs.gov.ua

Фото: https://mvs.gov.ua

Багатоцільовий транспортний літак Ан-178 розроблено на ДП "Антонов", яке входить до складу "Укроборонпрому". У виробничій кооперації за програмою Ан-178 задіяно близько 200 компаній з 15 країн.

Ан-178 є розвитком сімейства регіональних реактивних літаків Ан-148/Ан-158. Висота польоту - 12 км, дальність - 5500 км, максимальна швидкість - 825 км/год. Літак має змінену форму фюзеляжу, рампу для навантаження і вивантаження габаритних вантажів і здатний перевозити до 18 тонн, в тому числі вантаж в контейнерах.

Літак здатний сідати і злітати з будь-яких аеродромів, в тому числі ґрунтових.

Ан-178 виконав перший політ 7 травня 2015 року та перебуває в процесі сертифікації. У липні 2018 року "Укроборонпром" представив Ан-178 на міжнародному авіакосмічному салоні Farnborough Airshow.

У 2015 році держпідприємство "Антонов" і саудівська Taqnia Aeronautics підписали меморандум про постачання 30 багатоцільових літаків Ан-178 військово-повітряним силам Саудівської Аравії.

Першим іноземним замовником Ан-178 стала національна поліція Перу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram