ГоловнаПолітика

Українська делегація не братиме участі в осінній сесії ПАРЄ, - нардеп Яременко

На попередній сесії ПАРЄ прийняла резолюцію, яка повертає Росії право голосу на засіданнях.

Українська делегація не братиме участі в осінній сесії ПАРЄ, - нардеп Яременко
Богдан Яременко
Фото: УКРОП Українське об'єднання патріотів

Нардеп від "Слуги народу", глава комітету ВР з питань зовнішньої політики Богдан Яременко заявив, що українська делегація не братиме участі в найближчій сесії ПАРЄ. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook

"Найскладнішим сьогодні є питання ПАРЄ. Не маючи іншої можливості реагування на порушення цією організацією власних принципів і зіткнувшись з досить відвертим ігноруванням її інтересів, Україна поки утримається від відрядження своєї делегації на найближчу сесію ПАРЄ", - написав Яременко.

За його словами, комітет має намір зосередиться на підготовці української делегації і проведенні консультацій з іншими державами-членами Ради Європи "з метою вироблення плану повернення довіри до ПАРЄ".

"Цей підхід підтримала переважна більшість фракцій українського парламенту", - повідомив Яременко.

Нагадаємо, 17 вересня в Раді сформували новий склад української делегації до Парламентської асамблеї Ради Європи. Її очолила депутат від партії "Слуга народу" Єлизавета Ясько.

На початок жовтня запланована осіння сесія ПАРЄ, на ній повинні розглянути проєкт резолюції про становище кримських татар на окупованому Росією півострові.

У кінці червня ПАРЄ прийняла резолюцію, яка повертає Росії право голосу на засіданнях. З 2014 року російська делегація в ПАРЄ була позбавлена основних повноважень через окупацію українського Криму.

Представники 7 держав-членів Ради Європи в ПАРЄ оголосили про спільні дії в знак протесту проти безумовного повернення росіян.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram