ГоловнаПолітика

У Білому домі підтвердили зустріч Трампа із Зеленським 25 вересня

Зустріч відбудеться в рамках сесії Генасамблеї ООН.

У Білому домі підтвердили зустріч Трампа із Зеленським 25 вересня
Фото: wall.alphacoders.com

Представник Білого дому в п'ятницю повідомив точну дату першої зустрічі президента України Володимира Зеленського і лідера США Дональда Трампа. Вона відбудеться 25 вересня в рамках сесії Генеральної асамблеї ООН в Нью-Йорку. Про це пише Радіо Свобода.

Раніше Офіс президента України підтвердив зустріч на полях заходу ООН, проте точна дата не повідомлялася.

Очікується, що лідери обговорять процес врегулювання війни на Донбасі, а також співпрацю України та США в галузі енергетики і торгівлі. Крім того, темою переговорів може стати занепокоєння Вашингтона спробами Китаю «заволодіти інтелектуальною власністю України», зазначили в Білому Домі без уточнення деталей.

Нагадаємо, перша особиста зустріч Трампа і Зеленського повинна була відбутися на початку вересня в Польщі в рамках заходів, пов'язаних з 80-ми роковинами початку Другої світової війни. Але президент США не прилетів через ураган, який загрожував Флориді.

Майбутній візит президента Володимира Зеленського в США стартує 23 вересня.

Раніше повідомлялося, що Трамп під час розмови торкнеться теми проведення розслідування щодо нафтогазової компанії Burisma, яка займається розвідкою і видобутком газу в Україні.

Син одного з головних конкурентів Трампа на виборах Джо Байдена - Хантер - входив до складу директорів Burisma Holding. Власник Burisma - колишній міністр екології та природних ресурсів Микола Злочевський.

Американські ЗМІ повідомили, що Трамп під час телефонної розмови з Зеленським 25 липня тиснув на нього з метою змусити провести розслідування проти сина Джо Байдена.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram