ГоловнаПолітика

"Слуг народу" вишпетили за провалений законопроєкт про дозвіл обшуків нардепів

На засіданні фракції влаштували прочуханку за провалений учора законопроєкт №1009.

"Слуг народу" вишпетили за провалений законопроєкт про дозвіл обшуків нардепів
Фото: facebook/Слуга Народу

Депутатам фракції "Слуга народу" влаштували прочуханку за провалений учора законопроєкт про зміни до Кримінального кодексу в частині дозволу обшуків нардепів.

Про це LB.ua повідомило джерело у фракції.

"Було засідання фракції, нічого особливого, крім прочуханки за "провалений" учора 1009 (проєкт закону про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо вдосконалення окремих положень кримінального процесуального законодавства, - ред.)", - розповів депутат.

Він також повідомив, що "сьогодні призначимо головою апарату ВР В'ячеслава Штучного, це заступник УДО), а питання призначення нової ЦВК розглядатися не буде".

Нагадаємо, вчора розгляд законопроєкту №1009 про скасування "правок Лозового" у другому читанні завершилося скандалом. Коли на табло з'явилися провальні 196 голосів за мінімально необхідних 226, спікер Дмитро Разумков зупинив голосування. Після суперечок у залі законопроєкт було відправлено на повторне друге читання.

Законопроєкт повинен скасувати правки до Кримінального процесуального кодексу, які суттєво ускладнили процедуру досудового розслідування. Також він мав внести поправки в ст. 27 закону України про статус народного депутата, де прописані гарантії недоторканності. Зокрема, знімається норма, яка забороняє без згоди Ради здійснювати обшук народного депутата, огляд його особистих речей і багажу, транспорту, житлового і службового приміщень, а також втручатися в таємницю листування, телефонних розмов та іншої кореспонденції.

Крім того, планувалися зміни в закон про радіочастотний ресурс, що дає НАБУ і ДБР право на автономне зняття інформації з транспортних телекомунікаційних мереж у рамках проведення негласних слідчих і розшукових дій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram