ГоловнаПолітика

Парламентський комітет пропонує Раді продовжити міжнародні закупівлі ліків ще на два роки

У законопроєкті, ухваленому в першому читанні, не було механізму міжнародних закупівель.

Парламентський комітет пропонує Раді продовжити міжнародні закупівлі ліків ще на два роки
Фото: Depositphotos/SashaKhalabuzar

Парламентський комітет з питань економічного розвитку підтримав поправки до законопроєкту про публічні закупівлі, які дозволять продовжити міжнародні закупівлі лікарських засобів ще на два роки. Про це сьогодні повідомила народний депутат, ексзаступник міністра охорони здоров'я Ольга Стефанишина, пише "Інтерфакс-Україна".

"Щойно комітет з питань економічного розвитку проголосував "за" важливі пропозиції до проєкту закону "Про публічні закупівлі", які після ухвалення законопроєкту у другому читанні дозволить Міністерству охорони здоров'я продовжити закупівлі ліків, вакцин і медичних виробів через міжнародні організації ще на два роки", - написала Стефанишина.

Політик зазначила, що вже завтра цей законопроєкт планують винести на голосування у другому читанні.

Нагадаємо, раніше парламент ухвалив за основу законопроєкт №1076, в якому запропонована нова редакція закону про публічні закупівлі. Згідно з текстом законопроєкту, нововведення передбачають ввести обов'язковість використання системи закупівель ProZorro під час закупівлі від 50 тис. грн. Згідно з первісною редакцією законопроєкту, не передбачена можливість закупівель лікарських засобів через міжнародні організації.

Стефанишина повідомила, що спільно з головою комітету з питань здоров'я нації, медичної допомоги і медичного страхування Михайлом Радуцьким вони домовилися подати відповідні правки до законопроєкту №1076, що передбачають продовження міжнародних закупівель ще на два роки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram