ГоловнаПолітика

Регламентний комітет рекомендував Раді "взяти до уваги" факти "кнопкодавства"

Комітет ухвалив нагадати депутатам "про необхідність дотримуватися вимог Конституції".

Регламентний комітет рекомендував Раді "взяти до уваги" факти "кнопкодавства"
Фото: сатй Партии регионов

Комітет Верховної Ради з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи парламенту рекомендував ВР взяти до уваги факти неособистого голосування депутатами Оленою Копанчук і Сергієм Литвиненком (фракція "Слуга народу"). Відповідне рішення члени комітету прийняли на засіданні 18 вересня, повідомляє "Укрінформ".

"Пропонується взяти до уваги доручення... з приводу неособистого голосування окремими народними депутатами ... і звернутися до народного депутата Олександра Ковальова з пропозицією надати пояснення щодо підтвердження або спростування інформації про неособисте голосування ним і повторно запросити його на засідання комітету для розгляду цього питання", - заявив голова регламентного комітету Сергій Кальченко.

Стосовно однопартійців комітет уточнив своє рішення: формулювання "звернути увагу" замінили на "попередити про необхідність дотримання норм Конституції".

Про дисциплінарні заходи щодо депутатів не йдеться.

Нагадаємо, у вересні в Раді зафіксували три випадки "кнопокодавства" - голосування за інших депутатів: попалися депутати СН Сергій Литвиненко та Олена Копанчук, а також позафракційний мажоритарник Олександр Ковальов. Копанчук і Литвиненко вже заявили про готовність передати свою зарплату за місяць на рахунки благодійних фондів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram