ГоловнаПолітика

В'ятрович: моє звільнення готувалося давно, і я обговорював це питання з прем'єром

"Гончарук мене особисто запевнив, що Інститут збереже всі напрями роботи, які були розроблені впродовж п'яти років".

В'ятрович: моє звільнення готувалося давно, і я обговорював це питання з прем'єром
Владимир Вятрович
Фото: Макс Левин

Голова Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович прокоментував своє звільнення, зазначивши, що це не було для нього несподіванкою.

Про це він розповів у коментарі LB.ua.

"Звільнення готувалося заздалегідь, і я особисто обговорював це питання з прем'єр-міністром Олексієм Гончаруком, з яким добре знайомий з часів Майдану. Він також мене особисто запевнив, що Інститут збереже всі свої напрями роботи, які були закладені та розроблені впродовж цих п'яти років", - сказав В'ятрович.

Він також зазначив, що на наступний рік у бюджеті Інституту передбачено такі самі кошти, що і в попередні роки.

"Хто буде керівником - вирішить конкурс, але сподіваюся, ним стане людина, яка цінує нашу історію. Що стосується моїх подальших планів, у першу чергу - відпочинок, а далі багато творчих планів", - додав В'ятрович.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що В'ятрович залишає свою посаду.

Кабінет Міністрів призначив В'ятровича директором Українського інституту нацпам'яті в березні 2014 року. У 2008-2010 роках він очолював архів СБУ.

Основними завданнями Українського інституту національної пам'яті задекларовані: посилення уваги суспільства до історії України, забезпечення всебічного вивчення етапів боротьби за відновлення державності України у XX столітті та здійснення заходів з увічнення пам'яті учасників національно-визвольної боротьби, жертв голодоморів та політичних репресій. У жовтні минулого року повідомляли, що Інститут нацпам'яті відкриє філії в п'яти містах України.

На позачергових виборах у Раду В'ятрович приєднався до партії Петра Порошенка "Європейська Солідарність" і йшов за списком партії під номером 25. Після виборів, у червні, В'ятрович говорив, що його можуть звільнити через його критичну позицію щодо новообраного президента Володимира Зеленського.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram