ГоловнаПолітика

Рада сьогодні не розглядатиме питання формування ЦВК

"Слуга народу" чекає на пропозиції щодо кандидатів з інших фракцій.

Рада сьогодні не розглядатиме питання формування ЦВК
Ирина Верещук
Фото: Анна Стешенко

Верховна Рада сьогодні, 18 вересня, не розглядатиме питання формування Центральної виборчої комісії.

Про це в коментарі LB.ua розповіла представниця Кабінету Міністрів у парламенті, член фракції "Слуга народу" Ірина Верещук.

"Учора в нас було засідання фракції. Але питання формування нової ЦВК навіть не порушували. Тому сьогодні його не буде внесено до порядку денного", - заявила вона.

За її словами, немає проблеми у визначенні кандидатур до складу комісії від "Слуги народу". Головний принцип підбору кандидатур - професійна підготовка і відповідний досвід. 

"З огляду на те, що в нас немає нового закону про ЦВК, залишається квотний принцип її формування від політичних сил. Тому ми очікуємо подачі кандидатур від колег з інших фракцій... Думаю, це питання буде розглянуто в парламенті найближчим часом", - прогнозує Верещук.

Заступник голови фракції "Слуга народу" Олександр Корнієнко, своєю чергою, зазначив, що "з 35 наших кандидатур ми відібрали 12 осіб .. У президента є три дні для подачі всіх кандидатур до нового складу ЦВК. Крайній термін збігає завтра вранці".

Нагадаємо, 13 вересня Рада розпустила Центральну виборчу комісію. Того ж дня голова фракції "Слуги народу" Давид Арахамія повідомив, що в партії вже є 35 кандидатів у новий склад Центрвиборчкому.

14 вересня джерело LB.ua в партії "Слуг" повідомляло, що головою ЦВК можуть стати депутати від "Слуги народу" Вадим Галайчук або Аліна Загоруйко. Незважаючи на це, остаточного списку членів комісії ще немає.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram