ГоловнаПолітика

ООН закликала знайти для Донбасу $52 мільйони на початок зими

Вартість гуманітарних проєктів ООН в Україні становить 162 млн доларів.

ООН закликала знайти для Донбасу $52 мільйони на початок зими
Фото: Flickr

До початку зими необхідно знайти $52 мільйони для забезпечення найбільш гострих гуманітарних потреб на сході України, і ООН закликає донорів активізувати зусилля для наповнення Об'єднаного фонду гуманітарної допомоги Україні.

Про це розповів на брифінгу в штаб-квартирі ООН представник генсека ООН Стефан Дюжаррік, повідомляє Укрінформ.

"ООН і наші гуманітарні партнери терміново закликають знайти $52 млн, щоб забезпечити найбільш гострі і термінові гуманітарні потреби з наближенням зими, коли температура знизиться до відміток від -15 до -20 за Цельсієм", - розповів Дюжаррік.

Він додав, що план гуманітарного реагування ООН для України на 2019 рік, який передбачає загальні фінансові потреби на рівні $162 млн, зараз наповнений на 32%.

"Близько $16 млн з коштів, які негайно необхідні зараз для захисту цивільного населення, підуть на допомогу жертвам мінування, маркування замінованих територій і розмінування територій до того, як вони покриються сніговим покривом", - додав він.

Представник генсека ООН нагадав, що близько 2 мільйонів осіб на території, контрольованій українським урядом, живуть на територіях, забруднених мінами і вибуховими пристроями.

"Кошти також підуть на допомогу 80 тисячам людей, що живуть в межах п'ятикілометрової смуги поблизу лінії зіткнення в східній Україні, для доступу до медичних послуг - пересувним медичним командам або для надання людям грошей на дорогу до медичних установ", - підсумував Дюжаррік.

Нагадаємо, 12 лютого 2019 року в ООН заснували Об'єднаний фонд гуманітарної допомоги Україні і закликали донорів приєднатися до нього, щоб допомогти жителям Донбасу, які страждають від збройного конфлікту.

Раніше у вересні ООН відправила на Донбас 15,5 тонн гумдопомоги.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram