ГоловнаПолітика

Епіфаній зустрівся зі звільненими бранцями Кремля

Глава ПЦУ подякував українським політв'язням "за духовну незламність".

Предстоятель ПЦУ митрополит Київський і всієї України Епіфаній зустрівся зі звільненими з російського полону українськими політв'язнями.

"Його Блаженство відвідали Володимир Балух з дружиною, Микола Карпюк з сім'єю, Павло Гриб з батьками, Роман Сущенко, Олександр Кольченко з сім'єю, Артур Панов, Олексій Сизонович з братом і Євген Панов з сім'єю", - повідомляє пресслужба Київської митрополії.

Фото: pomisna.info

Предстоятель ПЦУ ще раз привітав всіх з довгоочікуваним звільненням і висловив радість у зв'язку з можливістю зустрітися.

"Хочу подивитися вам в очі і подякувати за духовну незламність, адже ви пройшли горнило тяжких випробувань російськими в'язницями", - сказав митрополит Епіфаній.

Також звільнені з російських катівень українці поділилися з владикою Епіфанієм перипетіями свого перебування в незаконному ув'язненні. Зокрема, Роман Сущенко розповів предстоятелю про картину "Софія Київська", що він написав під час утримання під вартою і в свій час передав в подарунок Його Блаженству.

Фото: pomisna.info

Крім того, Епіфаній зауважив, що українці - волелюбний народ, який не хоче чужого, проте не погодиться на неволю.

"Ми - європейці і ми нескорені, ми будемо до кінця боротися за справедливий світ", - сказав предстоятель української помісної церкви.

Нагадаємо, раніше Епіфаній зустрівся зі звільненими з російського полону моряками.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram