ГоловнаПолітика

У Зеленського не змогли підтвердити, що їх представник у Раді з питань свободи слова працює в ОП

Кречетов не перебуває в трудових відносинах з Офісом.

У Зеленського не змогли підтвердити, що їх представник у Раді з питань свободи слова працює в ОП
Максим Кречетов
Фото: Facebook / Максим Кречетов

Максим Кречетов, що представляв Офіс президента на установчих зборах Ради з питань свободи слова та захисту журналістів, не є співробітником Офісу Президента.

Це випливає з відповіді Департаменту доступу до публічної інформації Офісу на інформаційний запит Українських Новин.

Агентство запросило у Офісу копію табеля обліку робочого часу за серпень і за період з 1 по 11 вересня Максима Кречетова, який в багатьох повідомленнях ЗМІ був названий експертом департаменту інформаційної політики Офісу.

У відповідь Офіс не зміг надати копії табелів, оскільки Кречетов не перебуває в трудових відносинах з Офісом.

"За інформацією, наданою Департаментом управління персоналом, М.Кречетов не перебуває в трудових відносинах з Офісом Президента України", - йдеться в документі.

У той же час в повідомленні на сайті Президента про установче засідання Ради з питань свободи слова та захисту журналістів при Президентові було сказано, що Офіс представляв Максим Кречетов, причому посада Кречетова і інша інформація в якому статусі він представляв Офіс вказана не була.

При цьому саме Кречетову в повідомленні приписані слова про необхідність введення Національної прескарти і формалізації журналістських стандартів та стандартів кожної редакції в рамках саморегуляції журналістів.

Як повідомляли Українські Новини, в липні заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко оголосив про ініціативу створення Ради з питань свободи слова при Президентові. Він також обіцяв, що до складу Ради увійде по одному представнику від кожної редакції центральних ЗМІ.

Представники Офісу повідомили журналістам, що обробку заявок на участь в Раді курирує якраз Кречетов.

І, за його словами, через велику кількість заявок Офіс допустив для учаcті у роботі установчих зборів Ради тільки частину ЗМІ на підставі своїх критеріїв, серед яких були названі рейтинги, в тому числі і на основі відвідуваності сайтів. У числі інших і не була відібрана заяка Українських Новин.

Однак потім Офіс запрошував для участі в зборах тих журналістів, які не подавали таких заявок і навіть обирали їх без їх участі та згоди в саму раду.

Про такий випадок написав журналіст-розслідувач програми "Схеми" Михайло Ткач у своєму акаунті в мережі Facebook. Він відмовився від роботи в Раді.

Нагадаємо, раніше глава ОП Андрій Богдан заявив, що команді президента не потрібні журналісти для спілкування з суспільством.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram