ГоловнаПолітика

Конституційний Суд обрав нового главу

Головою КС став Олександр Тупицький.

Конституційний Суд обрав нового главу
Александр Тупицкий.
Фото: ccu.gov.ua

На спеціальному пленарному засіданні 17 вересня Конституційний Суд України обрав нового голову. Ним став Олександр Тупицький.

Про це інформує пресслужба Конституційного суду.

"Раніше цього ж дня Конституційний Суд України звільнив голову Конституційного Суду України Наталію Шапталу з посади судді Конституційного Суду України відповідно до пункту 4 частини другої статті 149-1 Конституції України на підставі подання нею заяви про відставку", - йдеться в повідомленні.

Тупицького призначено суддею Конституційного Суду в травні 2013 року. З 1993 року працював суддею Куйбишевського районного суду міста Донецька, а з 2002 року очолював цей суд. Крім того, працював суддею в Донецькому, Львівському, Дніпропетровському апеляційних судах, займав посади голови Львівського та Дніпропетровського апеляційних судів.

Заступником голови Конституційного Суду обрано Сергія Головатого. Він був призначений суддею Конституційного Суду в лютому 2018 року за квотою президента України.

Нагадаємо, Наталія Шаптала була обрана головою Конституційного Суду 14 травня 2019 року при тому, що термін її повноважень закінчувався у вересні.

Раніше того ж дня Конституційний суд звільнив главу КСУ Станіслава Шевчука, який на початку цього року потрапив відразу в кілька скандальних історій. Його вважають відповідальним за скасування статті про незаконне збагачення. Крім того, відразу кілька суддів звинуватили Шевчука в системні порушення законодавства і дисципліни, які призводять до інституціональної кризи КС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram