ГоловнаПолітика

Зеленський очікує збільшення ЄБРР інвестицій в Україну до більш ніж 1 млрд євро на рік

Україна розраховує на підтримку ЄБРР у залученні стратегічних іноземних інвесторів.

Зеленський очікує збільшення ЄБРР інвестицій в Україну до більш ніж 1 млрд євро на рік
Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський сподівається, що Європейський банк реконструкції і розвитку протягом 2-3 років збільшить розмір щорічних інвестицій в Україну до більш ніж 1 млрд євро.

Про це глава держави заявив під час зустрічі з віце-президентом ЄБРР Аланом Пію, повідомляє пресслужба Зеленського.

"Глава держави підкреслив, що ця зустріч важлива для економіки та інвестиційного клімату в Україні. Він зазначив, що наша країна цінує співпрацю з міжнародними партнерами, такими як МВФ, ЄБРР і Світовий банк, і запевнив у готовності його розвивати", - сказано в повідомленні.

Під час зустрічі Зеленський запевнив, що українська влада не тільки налаштована на проведення ринкових реформ і боротьбу з корупцією, а й здійснює конкретні кроки в цьому напрямку.

Президент України зазначив, що Верховна Рада вже розглядає пакет реформаторських законопроктів. Зокрема, розроблений за підтримки ЄБРР законопроєкт про концесії, проєкт закону про скасування списку об'єктів, що не підлягають приватизації, пакет дерегуляційних законів, які дозволять Україні поліпшити позиції в рейтингу Doing Business. Крім того, прийнято закон про "спліте", який вводить міжнародні стандарти регулювання і нагляду в небанківському фінансовому секторі.

"Також уряд України працює над моделлю земельної реформи, повідомив Зеленський і висловив надію, що вона буде прийнята до кінця року", - зазначено в повідомленні.

Президент підкреслив, що ці ініціативи прискорять економічне зростання, лібералізацію економіки, створять можливості для системних інвестицій. Україна розраховує на підтримку ЄБРР у залученні стратегічних іноземних інвесторів.

"Глава держави очікує, що в наступні 2-3 роки ЄБРР збільшить інвестиції до більш ніж 1 млрд євро на рік і зробить їх більш конкурентоспроможними для приватного сектора в Україні, перш за все в питанні вартості капіталу", - йдеться в повідомленні.

Володимир Зеленський запросив представників ЄБРР взяти участь в інвестиційному форумі, який відбудеться в Маріуполі в кінці жовтня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram