ГоловнаПолітика

Апеляційний суд залишив чинним довічний вирок "торнадівцю" Пугачову, який убив двох патрульних у Дніпрі

Від злочину до остаточного вироку минуло три роки.

Апеляційний суд залишив чинним довічний вирок "торнадівцю" Пугачову, який убив двох патрульних у Дніпрі
Александр Пугачев, застреливший двух патрульных в Днепре
Фото: скриншот видео

Дніпровський апеляційний суд 17 вересня залишив чинним довічний вирок колишньому бійцеві батальйону "Торнадо" Олександру Пугачову, який 25 вересня 2016 року вбив двох співробітників патрульної поліції в Дніпрі.

Про це йдеться на сайті суду.

Апеляційний суд підтвердив вирок суду першої інстанції, згідно з яким Пугачова визнали винним за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю), ч.2 ст.15, п.13 ч.2 ст.115 (завершений замах на повторне вбивство), ч.3 ст.262 (викрадення зброї), ст.348 (зазіхання на життя поліцейського), п.1 ч.2 ст. 115 (убивство двох осіб) Кримінального кодексу.

Нагадаємо, 25 вересня 2016 біля центрального автовокзалу в Дніпрі двоє патрульних зупинили машину, яка проїхала на червоне світло, і попросили водія пред'явити документи. Отримавши їх, патрульний повернувся до свого службового автомобіля.

У цей час Пугачов, знаючи, що перебуває в розшуку за скоєння інших злочинів на території України, дістав пістолет, підійшов до машини патрульних і, погрожуючи зброєю патрульному, наказав віддати пістолет. Отримавши відмову, він витягнув поліцейського Артема Кутушева з машини, поклав його на землю і кілька разів у нього вистрілив. Від вогнепальних поранень потерпілий помер на місці.

Потім злочинець здійснив ще низку пострілів у співробітницю патрульної поліції Ольгу Макаренко, яка перебувала біля службової машини і спробувала втекти з місця злочину. Від отриманих поранень жінка того ж дня померла в лікарні.

Сам злочинець, отримавши поранення в живіт від патрульного, прийшов у лікарню імені Мечникова, де його того ж дня і затримали.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram