ГоловнаПолітика

Арбітражний трибунал у Гаазі погодився розглянути доводи Росії у справі про активи ПриватБанку в Криму

Росія заявляє, що банк придбав свої активи незаконно ще до анексії.

Арбітражний трибунал у Гаазі погодився розглянути доводи Росії у справі про активи ПриватБанку в Криму
Фото: ukrreporter.com.ua

Постійна палата Арбітражного суду в Гаазі погодилася розглянути аргументи російської сторони, яка стверджує, що ПриватБанк незаконно придбав свої активи в Криму ще до того, як Росія анексувала півострів. Таку заяву сьогодні оприлюднило Міністерство юстиції Росії.

Розгляд відбудеться в рамках судового процесу між ПриватБанком і Росією, в якому український банк уже отримав першу перемогу - арбітраж підтвердив свою юрисдикцію в позові ПриватБанку проти Росії і почав процес підрахунку розміру компенсації, яку має виплатити Росія.

"Арбітри дозволили надати докази того, що банк, який перебував під контролем українського олігарха Ігоря Коломойського, був незаконним власником майна, яке, за твердженням позивача, було експропрійовано Росією", - повідомили в російському Мін'юсті.

Нагадаємо, що Гаазький арбітраж прийняв рішення на користь державного ПриватБанку 15 лютого 2019. Тоді постійна палата третейського суду в Гаазі підтвердила свою юрисдикцію в позові ПриватБанку проти Росії, в якому український банк вимагає відшкодувати 1 млрд доларів за втрачені через анексію Криму майно й активи.

У той самий час Гаазький арбітраж відклав прийняття рішення про розмір компенсації, яку Росія повинна виплатити ПриватБанку, на наступні етапи слухань цієї справи.

1 березня стало відомо, що Гаазький арбітраж став на бік "Нафтогазу" в судовій суперечці проти Росії за втрачені "Нафтогазом" активи в Криму, сума збитків для компенсації може скласти до 8 млрд доларів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram