ГоловнаПолітика

Вибори мера Києва можуть пройти в грудні

У законопроєкті про столицю визначено дату виборів.

Вибори мера Києва можуть пройти в грудні
Фото: EPA/UPG

Проєкт закону про внесення змін до Закону "Про столицю України - місто-герой Київ", текст якого оприлюднено на сайті Ради 16 вересня, передбачає проведення виборів в Києві в грудні 2019-го.

"Відповідно до пункту 30 частини 1 статті 85 Конституції України, призначити позачергові вибори київського міського голови і депутатів Київської міської ради на неділю 8 грудня 2019 і провести їх у порядку, визначеному Законом України "Про місцеві вибори" з урахуванням особливостей, визначених цим Законом", - йдеться в тексті законопроєкту.

Як повідомляли, законопроєкт про столицю розділяє посаду мера і голови КМДА, а також повертає районні ради.

Ініціаторами документа є 39 нардепів на чолі з головою комітету з питань місцевого самоврядування Андрієм Клочком. Серед них 36 - з фракції "Слуга народу".

Нагадаємо, 4 вересня Кабмін підтримав звільнення Кличка з посади голови КМДА. Кабмін Володимира Гройсмана раніше відмовлявся розглядати це питання.

Мер Києва, голова Київміськадміністрації Віталій Кличко вважає, що наступні вибори в столиці можуть стати безглуздими, якщо ці дві посади розділять. Незважаючи на таку позицію, Кличко має намір брати в них участь і впевнений у перемозі.

При цьому Кличко назвав дострокові вибори в Києві "великою помилкою".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram