ГоловнаПолітика

Кличко попросив Держаудитслужбу провести аудит діяльності КМДА

Раніше аудит діяльності Кличка і КМДА ініціював Ткаченко.

Кличко попросив Держаудитслужбу провести аудит діяльності КМДА
Фото: EPA/UPG

Мер Києва Віталій Кличко звернувся у Державну аудиторську службу з проханням провести аудит фінансової діяльності структур Київської міської державної адміністрації, комунальних підприємств та інших підрозділів за 2015-19 роки.

Про це повідомляє пресслужба Кличка.

"Враховуючи поширювану у ЗМІ інформацію про нібито бюджетні зловживання в місті Києві, звертаюся до вас за проведенням Державною аудиторською службою перевірки та аналізу фактичного стану справ щодо законного та ефективного використання комунальних коштів і майна, інших активів, правильності ведення бухгалтерського обліку і достовірності фінансової звітності, функціонування системи внутрішнього контролю", - йдеться у зверненні Кличка на ім'я голови Державної аудиторської служби.

Раніше повідомлялося, що депутат Ради від партії "Слуга народу", колишній генеральний директор медіахолдингу "1+1 Медіа" Олександр Ткаченко ініціював аудит діяльності Кличка та КМДА.

Нагадаємо, 4 вересня Кабмін підтримав звільнення Кличка з посади голови КМДА. Кабмін Володимира Гройсмана раніше відмовлявся розглядати це питання.

Депутати Верховної Ради VIII скликання перед складанням повноважень звернулися до Конституційного Суду з проханням пояснити, чи може президент призначати на посаду голови КМДА не мера Києва.

У 2003 році Конституційний Суд вирішив, що Київська міськадміністрація паралельно виконує функції виконавчого органу Київради та місцевого органу виконавчої влади і тому її має очолювати лише особа, яка була обрана київським міським головою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram