ГоловнаПолітика

Ткаченко ініціює аудит діяльності Кличка і КМДА

За словами депутата, стосовно чиновників мерії порушено "майже 200 кримінальних справ".

Ткаченко ініціює аудит діяльності Кличка і КМДА
Экс-гендиректор группы 1+1 media Александр Ткаченко

Керівник комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики, колишній генеральний директор телеканалу "1+1" Олександр Ткаченко звернувся до прем'єр-міністра України Олексія Гончарука з проханням ініціювати загальний аудит діяльності міського голови Києва Віталія Кличка та КМДА. Про це Ткаченко написав на своїй сторінці у фейсбуці.

"Мені б дуже хотілося, щоб розбійники, які розкрадали гроші киян, сіли за ґрати. Як народний депутат і як киянин я звертаюся до прем'єр-міністра Олексія Гончарука з депутатським запитом і з проханням ініціювати загальний аудит діяльності мера Києва В. Кличка, Київської міської державної адміністрації та підпорядкованих структур. Аудит, який було заплановано ще за часів Гройсмана, але так і не було проведено", - написав Ткаченко.

За словами депутата, всі попередні перевірки виявляли в мерії "масові фінансові порушення і бюджетні зловживання".

"Майже дві сотні кримінальних справ стосовно чиновників КМДА вже за часів Кличка так і не були доведені до фінального кінця. Жодного злодія за ґратами", - підкреслив Ткаченко.

Нагадаємо, 4 вересня Кабмін підтримав звільнення Кличка з посади голови КМДА. Кабмін Володимира Гройсмана раніше відмовлявся розглядати це питання.

Депутати Верховної Ради VIII скликання перед складанням повноважень звернулися до Конституційного Суду з проханням пояснити, чи може президент призначати на посаду голови КМДА не мера Києва.

У 2003 році Конституційний Суд вирішив, що Київська міськадміністрація паралельно виконує функції виконавчого органу Київради та місцевого органу виконавчої влади і тому її має очолювати лише особа, яка була обрана київським міським головою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram