ГоловнаПолітика

Гончарук: в Україні востаннє планували держбюджет на один рік

У 2021 році проєкт бюджету буде містити плани на три роки.

Гончарук: в Україні востаннє планували держбюджет на один рік
Фото: Lb.ua

Державний бюджет-2021 рік передбачатиме планування на три роки. Про це заявив прем'єр-міністр Олексій Гончарук під час брифінгу за підсумками засідання уряду, передає УНН.

"Коли ми будемо подавати бюджет на 2021 рік, то він вже буде базуватися на новому документі, який буде називатися бюджетна декларація і буде передбачати планування на три роки. Тому в цьому році ми останній раз плануємо [бюджет] на рік вперед. Наступного року це планування повинно бути спочатку середньострокове, повинні подивитися на три роки вперед, як це роблять нормальні країни ... А після цього будемо говорити, як в цих межах трирічних планів ми бачимо проходження наступного року", - сказав Гончарук.

Нагадаємо, в неділю Кабмін затвердив проєкт держбюджету на 2020 рік. Він побудований на прогнозі курсу 28,2 за долар.

Проєкт передбачає доходи держбюджету (включаючи трансферти) на 1,079 трлн грн, витрати - 1,17 трлн, дефіцит становитиме 2,09%. Витрати на нацбезпеку збільшені на 33,8 млрд грн і складуть 245,8 млрд грн. Фінансування Пенсійного фонду - 172,6 млрд грн, субсидії - 47,6 млрд грн.

На розвиток дорожньої інфраструктури передбачено 74,4 млрд грн. Витрати на підтримку енергетичної незалежності заплановані в 2 млрд грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram