ГоловнаПолітика

Кабмін сьогодні подасть у Раду проєкт держбюджету на 2020 рік

Бюджет побудовано на прогнозі курсу 28,02 за долар.

Кабмін сьогодні подасть у Раду проєкт держбюджету на 2020 рік
Алексей Гончарук
Фото: Lb.ua

Кабінет Міністрів сьогодні подасть до Верховної Ради проєкт державного бюджету на 2020 рік. Про це в неділю, 15 вересня, заявив прем'єр-міністр Олексій Гончарук на брифінгу після засідання уряду, передає РБК-Україна.

Прем'єр повідомив, що протягом двох тижнів Кабмін також подасть в Раду програму діяльності уряду.

"Ми сьогодні в парламент подаємо перший проєкт бюджету, щоб депутати могли на нього подивитися. Протягом двох тижнів повинні подати в ВР програму діяльності уряду", - сказав Гончарук.

Міністр фінансів Оксана Маркарова, яка була на брифінгу, повідомила, що проєкт держбюджету на 2020 рік побудовано на чинному макроекономічному прогнозі з валютним курсом 28,02 грн за долар.

"Курс долара вказано в макропрогнозі. Макропрогноз затверджено в травні цього року, міститься він на сайті, публічний. У ньому всередині курс долара наступного року - 28,2. І це той курс, на якому поки що будується цей бюджет", - сказала глава Мінфіну.

Проект передбачає доходи держбюджету (включаючи трансферти) на 1,079 трлн грн, витрати - 1,17 трлн, дефіцит становитиме 2,09%.

Витрати на національну безпеку збільшені на 33,8 млрд грн і складуть 245,8 млрд грн. Фінансування Пенсійного фонду - 172,6 млрд грн.

На розвиток дорожньої інфраструктури передбачено 74,4 млрд грн, з яких 69,7 млрд грн - Дорожній фонд.

Витрат на підтримку енергетичної незалежності заплановано 2 млрд грн.

Зазначимо, що проєкт держбюджету на 2020 рік, згідно з розпорядженням президента України Володимира Зеленського, слід внести у Верховну Раду до 15 вересня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram