ГоловнаПолітика

ГПУ закрила провадження проти Кузьміна

За якими статтями велося розслідування не повідомляється.

ГПУ закрила провадження проти Кузьміна
Ренат Кузьмин
Фото: www.segodnya.ua

Відкрите в липні 2014 року кримінальне провадження проти колишнього заступника генпрокурора України, зараз нардепа від "Опозиційною платформи - За життя" Рената Кузьміна закрили, оскільки слідство не виявило доказів його провини. Про це "Радіо Свобода"повідомили в пресслужбі Генеральної прокуратури 14 вересня.

"У зв'язку з невстановленням достатніх доказів для доведення винуватості особи в суді і тим, що можливості їх отримати вичерпані", - йдеться у відповіді ГПУ.

ГПУ закрила провадження ще 22 серпня.

У повідомленні не уточнюється, за якими статтями велося це розслідування.

Нагадаємо, Кузьмін обіймав посаду першого заступника генпрокурора (Віктора Пшонки) з 2010 по 2014 роки. Під його керівництвом були порушені кримінальні справи проти Юлії Тимошенко, Юрія Луценка з подальшим засудженням і Леоніда Кучми.

Повідомлялося, що ГПУ підозрює Кузьміна в скоєнні низки злочинів. Зокрема, проти нього розслідуються кримінальні провадження у ч. 3 ст. 371 Кримінального кодексу (незаконне затримання, привід, домашній арешт або тримання під вартою). Вона передбачає позбавлення волі від 5 до 10 років.

Крім того, проводиться розслідування за підозрою Кузьміна в організації в 2010 році незаконного затримання колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка; також - за звинуваченням у підбурюванні судді Печерського суду Києва до обрання Луценку запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Кузьмін перебував у державному розшуку з червня 2014 року до вересня 2019 року.

У липні Шостий апеляційний адміністративний суд визнав незаконним скасування ЦВК реєстрації кандидатом в депутати Верховної Ради колишнього першого заступника генпрокурора.

29 серпня на першому засіданні Верховної Ради IX скликання Кузьмін прийняв присягу народного депутата.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram