ГоловнаПолітика

Питання не у "форматі", а в позиції Росії, - Волкер

Робота з підготовки саміту в "нормандському форматі" триває.

Питання не у "форматі", а в позиції Росії, - Волкер
Фото: twitter

Спеціальний представник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер повідомив про підготовку зустрічі з помічником президента РФ Владиславом Сурковим.

Про це Волкер заявив на брифінгу в кулуарах 16-ї щорічної зустрічі Ялтинської Європейської Стратегії (YES) у суботу в Києві.

"Ми останні кілька тижнів намагаємося призначити зустріч. Сподіваюся, незабаром це вдасться", - цитує спецпредставника США Інтерфакс-Україна.

Волкер уточнив, що в разі потреби США могли б також стати частиною переговорного процесу, розширивши "нормандський формат".

"Питання насправді не у форматі. Ми підтримуємо "нормандський формат". Ми напряму й часто спілкуємося із Францією, Німеччиною, Україною і ми також маємо канал двостороннього зв'язку з Росією. Проблема в позиції Росії, яку вони висловлюють на таких зустрічах", - пояснив дипломат.

Нагадаємо, 3 вересня радники лідерів "нормандської четвірки" провели восьмигодинні перемови в Берліні. 9 вересня Франція запропонувала провести зустріч "нормандської четвірки" найближчими днями в Парижі.

10 вересня президент США Дональд Трамп заявив про готовність приєднатися до перемовин про мир в Україні, якщо це буде потрібно їхнім учасникам.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram