ГоловнаПолітика

Кучма: Макрон і Меркель будуть підштовхувати Зеленського до поступок РФ

Мова йде про проведення місцевих виборів на окупованих територіях без нагляду з української сторони.

Кучма: Макрон і Меркель будуть підштовхувати Зеленського до поступок РФ
Леонид Кучма
Фото: yes-ukraine.org

Представник України в Тристоронній контактній групі Леонід Кучма висловив стурбованість тим, що лідери Франції та Німеччини будуть підштовхувати Україну до неприйнятних поступок Росії. Про це він сказав в інтерв'ю Associated Press.

"У мене немає великої надії. Зеленському буде дуже важко - він буде один проти трьох осіб", - сказав Кучма.

Він також висловив стурбованість тим, що Франція і Німеччина, які виступають посередниками в переговорах, будуть підштовхувати президента України Володимира Зеленського до компромісів, затвердження плану з проведення місцевих виборів у районах, які контролюють російські збройні формування, без будь-якого нагляду з боку українського уряду.

Кучма пояснив, що Україна дотримується мирних угод, які вона підписала в Мінську в 2015 році, але наполягає на тому, щоб Росія відкликала бойовиків і повернула українським військам контроль над кордоном, перш ніж проводити вибори.

"Безпека на першому місці. Вам потрібно вивести війська, вивести важке озброєння, повернути нам кордон, і тоді ми проведемо вільні вибори", - наголосив він.

Вчора міністр закордонних справ Вадим Пристайко заявив, що Україна хоче провести наступні місцеві вибори не тільки на контрольованій території, але і на окупованому Донбасі. Пізніше Зеленський уточнив, що вибори на Донбасі відбудуться тільки після виведення військ.

Нагадаємо, 3 вересня радники лідерів "нормандської четвірки" провели восьмигодинні переговори в Берліні. 9 вересня Франція запропонувала провести зустріч "нормандської четвірки" найближчими днями в Парижі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram