ГоловнаПолітика

Сєвєродонецька міськрада припинила повноваження мера Казакова

Депутати не погодилися відновити Казакова на посаді.

Сєвєродонецька міськрада припинила повноваження мера Казакова

Сєвєродонецька міськрада (адміністративний центр Луганської області) повторно припинила повноваження міського голови Валентина Казакова.

Про це йдеться в повідомленні пресслужби міськради.

За даними відомства, на сесії 9 вересня секретар міськради і виконувач обов'язків мера В'ячеслав Ткачук повідомив депутатам про рішення суду, яке зобов'язує відновити Казакова на посаді.

У зв'язку з цим Ткачук поставив на голосування проєкт рішення про відновлення Казакова на посаді мера, яке було ухвалено більшістю міськради.

Далі він поставив на голосування проєкт рішення "Про дострокове припинення повноважень міського голови" у зв'язку з систематичним порушенням Казаковим законів України, що призвело до утискання прав депутатів міськради та жителів міста.

За рішення про відставку мера проголосувала більшість міськради.

Після окупації окремих районів Луганської області, зокрема Луганська, Сєвєродонецьк є адміністративним центром підконтрольної українській владі частини області.

У квітні 2016 року Сєверодонецький міський суд визнав незаконним рішення сесії Сєвєродонецької міської ради Луганської області про припинення повноважень мера Валентина Казакова.

Згодом міськрада ще кілька разів ухвалювала рішення про припинення повноважень мера Казакова, зокрема в грудні 2018 року.

Казаков був переобраний на посаду мера Сєвєродонецька на місцевих виборах 15 листопада 2015 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram