ГоловнаПолітика

У партії Порошенка назвали вибори на окупованих територіях початком здачі країни

Климпуш-Цинцадзе знайшла пояснення поспішного розпуску ЦВК.

Колишній віцепрем'єр-міністр, депутат Верховної Ради від "Європейської Солідарності" Іванна Климпуш-Цинцадзе вважає, що вибори на окупованих територіях можуть стати початком здачі України на умовах Кремля.

"Я кажу, що це початок здачі країни, на жаль", - сказала вона в коментарі LB.ua в кулуарах 16-ї щорічної зустрічі Ялтинської європейської стратегії (YES) в Києві.

"Я не можу зрозуміти, на яких умовах Україна готова проводити ці вибори на окупованих територіях. Ми наполягали протягом декількох років, щоб спочатку вирішити компонент безпеки. Спочатку забезпечити людям можливість почуватися в безпеці і брати участь у цих виборах. Цей момент якось опускається", - сказала Климпуш-Цинцадзе.

Вона підкреслила, що розпочате розведення сил у декількох точках безпеки не забезпечить і тимчасово переміщені особи назад не повернуться.

"А зараз там проводити вибори, маючи всі війська - і регулярні російські, і найманців - в бараках, я не бачу такої можливості. Мене дуже хвилює, що сьогодні Верховна Рада проголосувала за звільнення всіх членів ЦВК. Якщо спочатку я вважала, що це політичні спроби взяти під контроль ЦВК, то зараз я бачу, що ця ЦВК матиме конкретне завдання оголосити ці вибори на окупованих територіях, провести їх, визнати їх і, як мені здається, на умовах Кремля нібито частково відновлену територіальну цілісність України", - сказала політик.

Нагадаємо, 13 вересня міністр закордонних справ Вадим Пристайко заявив, що Україна хоче провести наступні місцеві вибори не тільки на контрольованій території, але й на окупованому Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram