ГоловнаПолітика

Україна хоче провести наступні місцеві вибори, зокрема, в ОРДЛО

"У них вже було двоє виборів - фейкових, їхніх результатів ми не визнаємо".

Україна хоче провести наступні місцеві вибори, зокрема, в ОРДЛО
Денис Пристайко
Фото: day.kyiv.ua

Міністр закордонних справ Вадим Пристайко заявив, що Україна хоче провести наступні місцеві вибори не тільки на контрольованій території, а й на окупованому Донбасі.

"Ми погодилися на Мінські домовленості 5 років тому, в тому числі і на проведення виборів. На нашу думку, ідеально було провести вибори, поки це неможливо, одночасно в усій нашій державі. У них вже було двоє виборів - фейкових, їх результатів ми не визнаємо. Зараз ми пропонуємо провести одночасно вибори по всій території, включаючи окуповану. Подивимося, чи спрацює це, по часу виключно", - сказав він у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" в кулуарах 16-ї щорічної зустрічі Ялтинської європейської стратегії (YES) в п'ятницю в Києві.

Також він додав, що "формулу Штайнмаєра", яка буде обговорюватися на найближчій зустрічі "нормандської четвірки", погодив ще президент Петро Порошенко.

"Формулу Штайнмаєра", яку наш голова держави погодив, ми, як люди, які виконують навіть те, що пообіцяли наші попередні президенти, повинні виконувати. Ми зараз обговорюємо, в якій формі. У ній немає нічого цікавого чи такого, щоб звинувачували в "зраді" чи "перемозі", - сказав він.

Нагадаємо, що чергові місцеві вибори в Україні мають відбутися восени 2020 року. При цьому, за неофіційною інформацією, розглядається можливість їх проведення у квітні 2020 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram