ГоловнаПолітика

Зеленський: зустріч із Трампом відбудеться у вересні

Президент України збирається в Нью-Йорк на Генасамблею ООН.

Зеленський: зустріч із Трампом відбудеться у вересні
Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський заявив, що його зустріч із президентом США Дональдом Трампом відбудеться до кінця вересня.

Про це він сказав на форумі Ялтинської європейської стратегії (YES) в п'ятницю.

"Я впевнений, що нам вдасться [зустрітися], тому що мене запросили туди. Наші дипломатичні радники та панове міністри погоджують дату. Буде ця зустріч до Нью-Йорка у Вашингтоні чи після Нью-Йорка у Вашингтоні, вона буде найближчим часом, у вересні", - сказав він.

Тимчасовий повірений США в Україні Вільям Тейлор напередодні в коментарі "Інтерфаксу-Україна" сказав, що зустріч запланована в проміжку між 23 і 26 вересня.

Президент Зеленський додав, що відносини зі США розвиваються в правильному напрямку і подякував американцям за допомогу.

"Сполучені Штати тимчасово заблокували військову допомогу в розмірі 250 млн, але ми ніяк не реагували, поки в нас не було іншого результату. Зараз я можу спокійно сказати, що у нас чудові стосунки зі Сполученими Штатами, тому що тепер замість заблокованих 250 мільйонів у нас будуть [розблоковані] 140 мільйонів і 250 мільйонів", - сказав Зеленський.

Нагадаємо, що перша особиста зустріч Трампа і Зеленського мала відбутися на початку вересня в Польщі в рамках заходів, пов'язаних з 80-ми роковинами початку Другої світової війни. Але президент США не прилетів через ураган, який загрожував Флориді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram