ГоловнаПолітика

Зеленський: зняття санкцій з Росії неприпустиме

Президент виступив на Ялтинській європейській стратегії.

Зняття міжнародних санкцій з Росії неприпустиме. Про це заявив президент Володимир Зеленський у своєму виступі на 16-й конференції Ялтинської європейської стратегії (YES), передає кореспондент РБК-Україна LB.ua.

"Що необхідно для нашого спільного щастя? Побороти ворогів. І мова не тільки про геополітику... Війна, бідність, корупція і, вибачте, заздрість", - заявив президент.

За словами Зеленського, один із дієвих механізмів для встановлення миру в Україні - це санкції проти Росії. Їх зняття - неприпустиме, поки в Україні не буде встановлений мир.

"Я вдячний нашим міжнародним партнерам. Але іноді вони говорять про можливість зняття санкцій. Ви втрачаєте гроші? Серйозно? Ми втрачаємо людей", - зазначив президент, що в залі підтримали оплесками.

Голова держави наголосив на необхідності початку реальної боротьби з корупцією.

"І в нашій команді вже встановлюється гарна традиція: що гірше до нас ставляться, то краще у нас виходить... Так буде і з боротьбою з корупцією... Злочинці повинні бути на нарах, а не на Мальдівах", - додав Зеленський.

Зеленський закликав іноземних інвесторів вкладати гроші в Україну. Зокрема, в найближчих планах - реалізація цілої низки проєктів, включаючи розвиток кінематографа, туристичних центрів на Чорноморському узбережжі та в Карпатах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram