ГоловнаПолітика

Антикорсуд заочно заарештував ексголову Вищого госпсуду Татькова

Рішення про запобіжний захід є необхідною умовою для екстрадиції Татькова в Україні.

Антикорсуд заочно заарештував ексголову Вищого госпсуду Татькова
Фото: Макс Требухов

Вищий антикорупційний суд заочно заарештував голову Вищого господарського суду часів Януковича Віктора Татькова.

Про це повідомляє Слідство.інфо.

Рішення про запобіжний захід є необхідною умовою для екстрадиції Татькова з Австрії в Україну.

Нагадаємо, Генпрокуратура підозрює Татькова у створенні злочинної організації та участі в ній із залученням окремих керівників і суддів господарських судів, працівників апарату цих судів, адвокатів, арбітражних керуючих та інших осіб з метою систематичного одержання неправомірної вигоди, незаконного збагачення, заволодіння державним та іншим майном.

Татькова оголошено в розшук за ч. 4 ст. 190 (шахрайство), ч. 3 ст. 209 (відмивання грошей), ч. 1 ст. 255 (створення ОЗУ), ч. 4 ст. 368 (хабарництво), ч. 3 ст. 368-2 (незаконне збагачення), ч. 5 ст. 27 ч. 2 ст. 375 (пособництво в прийнятті суддею неправосудного рішення), ч. 2 ст. 376 (втручання в діяльність судових органів), ч. 2 ст. 376-1 (втручання в роботу автоматизованої системи документообігу суду) Кримінального кодексу.

До цього, в жовтні 2016 року, Генпрокуратура повідомила Татькову та колишньому заступнику голови суду Артуру Ємельянову підозру в незаконному втручанні в автоматизовану систему розподілу справ (ч. 2 ст. 376 і ч. 2 ст. 376-1 КК).

Татьков та Ємельянов - вихідці з Донецької області. За даними ЗМІ, за часів Януковича вони створювали систему "донецького правосуддя" в київських судах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram