ГоловнаПолітика

Двоє депутатів від "Слуги народу" публічно попросили пробачення за кнопкодавство

Вони пообіцяли перерахувати місячну зарплату на благодійність.

Двоє депутатів від "Слуги народу" публічно попросили пробачення за кнопкодавство
Архивное фото
Фото: qha.com.ua

Спіймані на кнопкодавстві депутати від партії "Слуга народу" Сергій Литвиненко й Олена Копанчук публічно перепросили за цей вчинок.

Про це повідомляє УНН.

Вибачення пролунали в сесійній залі на початку ранкового засідання.

"Я хочу вибачитися за те, що сталося, в моїх діях не було жодного наміру. Це все було в турборежимі, виходило помилково, тому що я переживав, щоб за ці закони дійсно ми проголосували так, як підказували мені душа і серце", - сказав Литвиненко.

При цьому він пообіцяв передати місячну зарплату в благодійні фонди.

Копанчук, у свою чергу, теж перепросила і теж пообіцяла віддати зарплату на благодійність.

Перед цим заступник голови фракції Олександр Корнієнко перепросив за порушників від імені фракції, а співголова "Європейської Солідарності" Ірина Геращенко запропонувала розглянути це питання на регламентному комітеті.

Нагадаємо, до Верховної Ради було внесено законопроєкт про позбавлення мандата за кнопкодавство. Для цього необхідно внести зміни до Конституції.

Раніше перший віцеспікер парламенту Руслан Стефанчук анонсував запуск системи голосування "Рада-4" з біометричною кнопкою, яка буде реагувати на відбиток пальця депутата. За словами політика, нова система може бути готова до експлуатації 2020, після зимових канікул.

10 вересня представники руху "Чесно" зафіксували перший випадок кнопкодавства в Раді дев'ятого скликання. Відзначився мажоритарник Олександр Ковальов, який був обраний у найменшому прифронтовому окрузі №51 у Донецькій області. Ковальов натискав кнопку на місці ще одного позафракційного мажоритарника з Донецької області Максима Єфимова. Це сталося під час голосування за проєкт закону про імпічмент за основу.

11 вересня депутат від "Слуги народу" Олена Копанчук проголосувала замість однопартійця В'ячеслава Рубльова, а Сергій Литвиненко проголосував за іншого "слугу", ймовірно Олександра Скічка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram