ГоловнаПолітика

Донька Цемаха повідомила, що повертається з батьком "додому"

Бойовик "ДНР", як і його донька, живуть в окупованому Сніжному.

Донька Цемаха повідомила, що повертається з батьком "додому"
Фото: Lb.ua

Донька бойовика угруповання "ДНР" Володимира Цемаха, підозрюваного в справі про катастрофу малазійського лайнера MH17 над Донбасом, повідомила, що повертається з батьком "додому", пишуть "Новости Донбасса".

Пост у мережі "ВКонтакте" вона підписала: "Ну що, є в житті щастя, є справедливість, є добрі люди! Тепер жити трохи легше. Ура, дорогі мої. Їдемо додому!"

У записі не уточнено, куди саме дочка і батько вирушають. Згідно з інформацією ЗМІ, наприкінці червня Цемаха затримали вдома в підконтрольному угрупованню "ДНР" місті Сніжне, де також жила його дочка.

До повідомлення про зустріч з батьком Цемах опублікувала фото автобуса "Донецьк-Москва" і пост, у якому називає Москву "великим стольним градом нашої великої батьківщини".

Цемаха звинувачують у створенні терористичної організації. Також він є фігурантом справи про збитий "Боїнг" рейсу МН17 у небі над Донецькою областю 17 липня 2014 року.

2014 року Цемах був командиром роти найманців у Сніжному. Бойовика дістали зі Сніжного ціною життя розвідника Олександра Колодяжного - він помер 11 липня від травм, отриманих під час спецоперації.

Раніше журналісти знайшли відео, на якому начальник ППО "Слов'янської бригади ДНР" Цемах зізнався, що сховав "Бук", що збив MH-17.

5 вересня Київський апеляційний суд звільнив з-під варти Володимира Цемаха під особисте зобов'язання.

7 вересня Цемаха передали Росії в рамках обміну у форматі 35 на 35, у результаті якого в Україну повернулися 24 військові моряки, а також 11 політв'язнів.

Зазначимо, що після обміну Цемаха голова МЗС Нідерландів заявив, що уряд країни "глибоко шкодує", що під тиском Росії Україна його видала, але при цьому він розповів, що голландські слідчі допитали бойовика перед обміном.

11 вересня Нідерланди перекваліфікували Володимира Цемаха в підозрювані.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram