ГоловнаПолітика

Зеленський прийняв вірчі грамоти від послів п'яти країн

Посли Великобританії, Франції, Естонії, Австрії та Нідерландів приступили до обов'язків.

Зеленський прийняв вірчі грамоти від послів п'яти країн
Фото: Хвиля

Президент Володимир Зеленський прийняв вірчі грамоти у послів низки іноземних держав: Естонської Республіки - Каймо Кууска, Французької Республіки - Етьєна де Понсена, Республіки Австрія - Гернота Пфандлера, Королівства Нідерландів - Йоганнеса Германна Адріануса де Мола, Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії - Мелінди Сіммонс.

Про це повідомляє пресслужба глави української держави.

Президент подякував послу Естонії за невизнання російських паспортів, які видаються українцям на Донбасі. Він виразив надію на активізацію торгово-економічного та інвестиційного співробітництва із Естонією. Було також відзначено значний потенціал для співпраці в сферах діджіталізаціі і е-урядування.

Фото: president.gov.ua

З французьким послом президент обговорив подальшу активізацію політичного діалогу України та Франції, вони домовилися про прийняття найближчим часом конкретних кроків для цього. Глава держави наголосив на ролі Франції в рамках "нормандського формату" і висловив надію на проведення зустрічі на рівні глав держав-учасниць в Парижі найближчим часом.

Фото: president.gov.ua

Під час розмови з послом Австрії Гернотом Пфандлером Зеленський подякував Австрії за незмінну підтримку суверенітету і територіальної цілісності України, а також практичну допомогу в подоланні Україною наслідків російської агресії.

Фото: president.gov.ua

З послом Нідерландів глава держави обговорив ситуацію з безпекою на Донбасі, а також обмін Україною і Росією полоненими. Зеленський подякував Нідерландам за готовність належним чином покарати винних у катастрофі літака Boeing-777 Malaysia Airlines рейсу MH17 в Донецькій області в 2014 році.

Фото: president.gov.ua

Під час розмови з послом Великобританії Сіммонс Зеленський висловив подяку за допомогу в проведенні реформ і зміцненні обороноздатності України.

Фото: president.gov.ua

Як повідомлялося, в липні президент Володимир Зеленський прийняв вірчі грамоти від послів Південної Кореї, ПАР, Фінляндії, Словенії та Німеччини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram