ГоловнаПолітика

Сущенко зняв плакат "Свободу Сущенку" з фасаду "Укрінформу"

"Цим жестом завершальним я хочу закінчити цю прикру історію".

Фото: Lb.ua

Звільнений з російського ув'язнення журналіст Роман Сущенко зняв плакат з написом "Свободу Сущенку", який майже три роки висів на фасаді будівлі інформаційного агентства "Укрінформ", де він працює.

"До цього моменту я не вірив у чудеса. Виявляється, чудеса бувають. Я повернувся, радий вас усіх бачити. І цим жестом завершальним я хочу закінчити цю прикру історію", - сказав він з балкона "Укрінформу".

Фото: facebook/Марина Сингаївська

Фото: Lb.ua

Пізніше на пресконференції Сущенко розповів, що має намір повернутися до роботи в агентстві.

"Я вже у штаті на посаді власного кореспондента. Подальші мої перспективи з гендиректором іще не обговорювали", - сказав він.

Також Сущенко збирається займатися публічною діяльністю у сфері звільнення політв'язнів.

Фото: Lb.ua

Фото: Lb.ua

Нагадаємо, Сущенка затримали з порушенням міжнародних правил 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. У жовтні йому висунули звинувачення в шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР Міноборони це спростували.

4 червня 2018 року Мосміськсуд засудив його до 12 років колонії суворого режиму.

7 вересня 2019 року між Україною і Росією відбувся обмін у форматі 35 на 35. В Україну повернулися 11 незаконно засуджених у Росії співгромадян, у тому числі Роман Сущенко, а також 24 моряки, яких Росія захопила в районі Керченської протоки в листопаді 2018 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram