ГоловнаПолітика

Зеленський офіційно представив Вадима Пристайка: "Я дуже задоволений нашою роботою"

Пристайко назвав команду МЗС "дипломатичним військом".

Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський сьогодні, 11 вересня, офіційно представив міністра закордонних справ Вадима Пристайка, відзначивши, що дуже задоволений їхньою спільною роботою впродовж декількох місяців. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Я працюю з ним близько чотирьох місяців, я дуже задоволений нашою роботою. Іноді є складні рішення, складні розмови. Були, так би мовити, телефонні розмови з дуже складними людьми, і нам потрібно було вирішувати за одну секунду. І я бачив, як це робив Вадим, як він мені дійсно дуже допомагав", - сказав Володимир Зеленський.

Звертаючись до інших присутніх дипломатів, президент зазначив, що одна з головних воєн - це дипломатична війна, і вони це прекрасно знають. Окрім того, Зеленський подякував їм за свою роботу.

Фото: president.gov.ua

"Я хочу вам подякувати, що щодня, з ранку до вечора, іноді вночі, і це правда, вибачте за ці дзвінки, дійсно обороняєте Україну і наші кордони", - додав він.

Пристайко, своєю чергою, назвав свою команду "дипломатичним військом" і зазначив, що воно дисципліноване, досвідчене, освічене і готове до застосування 24 години на добу, 7 днів на тиждень, 365 днів на рік.

Фото: president.gov.ua

Окрім цього, Зеленський розповів, що йому найбільше подобається будівля саме МЗС, проте він не забиратиме його під Офіс президента.

"Трохи заздрю вам, у вас найкраще місце і найкращий будинок. Але не бійтеся, ви не переїжджаєте, ми не хочемо захопити цю будівлю. Диктаторства в Україні немає!" - пожартував голова держави.

Нагадаємо, 9 вересня міністр закордонних справ Вадим Пристайко повідомив, що саміт лідерів "нормандської четвірки" (Україна, Франція, Німеччина, Росія) може відбутися до кінця вересня.

Він зазначив, що президент не має наміру п'ять років вести переговори про проведення саміту, і хоче зустрітися з лідерами Франції, Німеччини і Росії якнайшвидше.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram