ГоловнаПолітика

Україна перестала надсилати в Москву повідомлення про розірвання двосторонніх договорів, - росЗМІ

Ексголова МЗС Павло Клімкін анонсував розірвання приблизно 40 угод, але цього не сталося.

Україна перестала надсилати в Москву повідомлення про розірвання двосторонніх договорів, - росЗМІ
Фото: segodnya.ua

Україна перестала надсилати Москві повідомлення про розірвання договорів з Росією. Про це повідомляє російська газета "Коммерсант" з посиланням на джерела в МЗС Росії і російських держструктурах.

У листопаді 2018 року голова МЗС України Павло Клімкін повідомляв про 48 розірваних угод і анонсував припинення ще 40 документів. Однак відтоді обіцяні 40 угод ніхто не розірвав.

Ще одне джерело газети розповіло, що російська сторона давно не отримувала інформації про вихід України ще з будь-яких угод.

У МЗС Росії звернули увагу на паузу з розривом угод. У відомстві припустили, що це може бути пов'язано з кадровими питаннями і говорити про те, що розірвання договорів зупинено, ще рано.

"Можливо, було не до цього. Зараз розсядуться по гілках і вирішать, що робити далі. Або продовжать, або загальмують", - сказав співрозмовник.

Усього між Києвом і Москвою укладено близько 400 двосторонніх угод. Серед документів для денонсування 30 - міжурядові, у числі яких пакет з чотирьох угод, що стосуються статусу й умов перебування Чорноморського флоту РФ на території України, 13 уже не чинних міжвідомчих угод, серед яких протокол про співпрацю між ФСБ РФ і Службою безпеки України, прикордонною службою та Мін'юстами двох країн. Ще десять втратили чинність і стосувалися міжрегіональної співпраці - їх підписували різні міста й області Росії та України.

Нагадаємо, восени 2018 року Україна відмовилася продовжувати дію Великого договору про дружбу з Росією, документ втратив чинність з 1 квітня 2019 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram