ГоловнаПолітика

Підставою для розпуску ЦВК у "Cлузі народу" назвали бездіяльність комісії на парламентських виборах

Профільний комітет збирається вже завтра вранці.

Підставою для розпуску ЦВК у "Cлузі народу" назвали бездіяльність комісії на парламентських виборах
Александр Корниенко
Фото: Макс Левин

Основою для розпуску Центральної виборчої комісії є неправомірні рішення цього органу під час парламентської виборчої кампанії. Про це сьогодні заявив перший заступник голови фракції "Слуга народу" у Верховній Раді Олександр Корнієнко, пише "Інтерфакс-Україна".

"Ми ще не вивчали документ. Вранці буде фактично засідання підкомітету на цю тему. Наскільки у мене є інформація, звичайно, це ті факти бездіяльності ЦВК, які визначені останніми судовими рішеннями", - сказав Корнієнко.

"Дуже багато було судових рішень, які визначали неправомірність тих або інших рішень Центральної виборчої комісії, насамперед, парламентської кампанії", - сказав Корнієнко.

Перший заступник голови парламентського комітету з питань антикорупційної політики Ярослав Юрчишин (фракція "Голос") підтвердив інформацію про надходження до Верховної Ради подання президента України про дострокове припинення повноважень усього нині чинного складу ЦВК.

"Не знаю, чи зареєстровано подання, але воно вже надійшло. Але оскільки Комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування збирається, то, швидше за все, воно вже зареєстроване", - сказав Юрчишин.

Нардеп водночас уточнив, що президент вніс подання на звільнення всіх членів Центрвиборчкому.

Згідно зі статтею 31-1 закону про Центрвиборчком, повноваження всього складу ЦВК можуть бути достроково припинені парламентом за вмотивованим поданням президента України. Рішення Рада, згідно із законом, повинна ухвалювати не менш ніж двома третинами від її конституційного складу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram