ГоловнаПолітика

Рада ухвалила в першому читанні законопроєкт про реформу держслужби

Спрощується наймання і звільнення чиновників, вводиться контрактна форма роботи.

Рада ухвалила в першому читанні законопроєкт про реформу держслужби
Фото: Макс Левин

Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроєкт №1066 про реформу державної служби, яка, на думку його авторів, необхідна для перезавантаження влади.

За нього проголосували 273 депутати.

Цим законопроєктом вносяться зміни до законів "Про центральні органи виконавчої влади", "Про Кабінет Міністрів України", "Про державну службу" та низку інших нормативних актів.

Законопроєкт передбачає спрощення порядку прийняття на держслужбу та звільнення з неї, а також підвищення відповідальності держслужбовців за результати їхньої роботи. "Фактично вперше такий знайомий з бізнесу термін, як KPI, у своєрідній формі закладений в законі. Тобто державні службовці будуть оцінюватися не просто за процеси, які вони роблять, а досягати результатів", - заявив під час представлення законопроєкту депутат Олександр Корнієнко.

Депутати збираються ввести можливість контрактної форми проходження державної служби.

Також ліквідуються надбавки за ранг державного службовця та виплати за додаткове навантаження.

У разі ухвалення законопроєкту буде істотно знижена роль Комісії з питань вищого корпусу державної служби в наданні пропозицій щодо призначення та звільнення держслужбовців категорії "А".

У пояснювальній записці до законопроєкту йдеться, що ухвалений в 2015 році закон "Про державну службу" на практиці виявився невиваженим і надмірно бюрократичним, у зв'язку з чим необхідні невідкладні комплексні заходи з реформування існуючої системи державної служби.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram