ГоловнаПолітика

Чотирьом політв'язням з Криму обіцяють житло в Києві

Сенцов, Кольченко, Балух та Артур Панов згодні залишитися в столиці, адже в Крим повернутися вони не можуть.

Чотирьом політв'язням з Криму обіцяють житло в Києві
Фото: Макс Левин

Держава обіцяє купити квартири чотирьом кримським політв'язням, які після обміну повернулися в Україну. Йдеться про Олега Сенцова, Олександра Кольченка, Володимира Балуха і Артура Панова.

Про це повідомила уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова, передає Громадське.

"Ми зараз працюємо з Офісом президента щодо придбання квартир Сенцову, Кольченку, Балуху та Панову Артуру", - сказала омбудсмен.

За словами Денісової, мова йде про житло в Києві. Всі четверо згодні залишитися в місті, зокрема тому, що в Крим повернутися вони не можуть.

"Ми спочатку запитали, що вони хотіли б, з ким жити, з'ясували склад сімей і все це передали в Офіс президента", - уточнила омбудсмен.

Конкретних термінів надання житла вона поки назвати не може.

"Ми всю інформацію передали (в Офіс президента, - ред.), я думаю, це буде найближчим часом зроблено", - резюмувала Денісова.

Раніше Денісова вже заявляла, що Сенцову і Кольченку "організували" тимчасове житло. У коментарі Громадському вона уточнила, що в ситуації з Кольченком йдеться про кімнату в гуртожитку, де вже 2 роки живе його сім'я.

Нагадаємо, 7 вересня в рамках обміну утримуваними особами з РФ в Україну повернулися 24 українських військовополонених моряки і 11 політв'язнів: Олег Сенцов, Олександр Кольченко, Микола Карпюк, Роман Сущенко, Павло Гриб, Володимир Балух, Станіслав Клих, Євген Панов, Едем Бекіров, Олексій Сізоновіч і Артур Панов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram