ГоловнаПолітика

НАЗК направило до суду адмінпротоколи стосовно в.о. голови "Укравтодору" (оновлено)

Справа стосується декларування недостовірних відомостей.

НАЗК направило до суду адмінпротоколи стосовно в.о. голови "Укравтодору"  (оновлено)
Славомир Новак
Фото: Владислав Мусиенко

Національне агентство з питань запобігання корупції направило до суду протоколи про адміністративне правопорушення стосовно виконувача обов'язки голови "Укравтодору" Славоміра Новака, а також голови Фастівської районної ради Київської області Геннадія Сиваненка за декларування недостовірних відомостей.

Про це повідомляють на сайті НАЗК. "За підсумками перевірки декларації Новака НАЗК встановило декларування недостовірних відомостей на суму понад 100 прожиткових мінімумів для працездатних осіб. У декларації чиновник недостовірно вказав вартість автомобіля і суму коштів, розміщених на банківських рахунках. Усього встановлено декларування недостовірних відомостей на суму 189,2 тис. гривень", - ідеться в повідомленні.

У декларації голови райради Фастова за 2017 рік встановлено порушень на загальну суму 225,1 тис. гривень. Зазначають, що Сиваненко не вказав відомості про автомобіль, який належить члену його родини (вітчиму), земельну ділянку, яку орендує вітчим, а також не вказав деякі відомості про отримані членами сім'ї доходи.

Оновлення. У корпорації "Укравтодор" заявили, що всі наведені Новаком дані, в тому числі його декларація за 2017 рік, є достовірними, а складений НАЗК протокол - "необґрунтований і неправомірний".

"Уся інформація, задекларована керівником "Укравтодору" Славоміром Новаком у 2016 2017, 2018 роках, є повною і має офіційне підтвердження фінансових і банківських установ. Окремо зауважимо, що задекларований автомобіль був придбаний до 2016 року в лізинг і на момент декларування його вартість чітко відповідає умовам договору лізингу. Стан банківських рахунків також підтверджено офіційними виписками з фінансових і банківських установ", - наголошено в повідомленні.

Зазначено, що Новак має намір захищати свою позицію в суді.

Нагадаємо, раніше Національне антикорупційне бюро повідомило про підозру в недостовірному декларуванні екснардепу з партії Ляшка Сергію Скуратівському.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram