ГоловнаПолітика

Гонтарева: якщо продовжать гнобити, буду просити притулок у Великобританії

Колишня голова НБУ заявила, що Коломойський погрожує їй три останні роки.

Гонтарева: якщо продовжать гнобити, буду просити притулок у Великобританії
Фото: EPA/UPG

Колишня голова Нацбанку Валерія Гонтарева не відкидає, що проситиме політичний притулок у Великобританії, де вона працює в Лондонській школі економіки (LSE). Про це вона сказала в інтерв'ю LIGA.net.

"Якщо наша країна буде гнобити свого ж реформатора, переслідувати політично і фізично, мені нічого не залишиться, як попросити політпритулок", - сказала Гонтарева.

Зараз вона проходить лікування в лондонській лікарні після ДТП.

Упродовж останніх трьох років, стверджує ексголова НБУ, їй надходять погрози від олігарха Ігоря Коломойського, який втратив "ПриватБанк" під час роботи Гонтаревої в Нацбанку. А останнім часом до цього додалися дві кримінальні справи, одну з яких розслідує Державне бюро розслідувань за заявою Андрія Портнова, ексзаступника голови Адміністрації Януковича.

"Він допомагає Коломойському. І вони не приховують цього. У публічних інтерв'ю Коломойський розповідав, що постійно спілкується з Портновим, "у них 20 років, як добрі стосунки", Портнов допомагає йому з деякими юридичними питаннями", - зазначила Гонтарева.

"[Портнов] бере постанову НБУ і далі пише заявку, вигадує як хоче і може ... За мою каденцію було прийнято 2000 постанов. У Портнова є можливість подати 2000 позовів, і на всі зміни - ще 10 000 позовів", - додала вона.

На думку Гонтаревої, "вся ця катавасія заради того, щоб створити інформаційне свавілля".

Крім того, вона повідомила про "кібератаку" з боку журналіста Олександра Дубинського (зараз - депутат Верховної Ради), який кілька місяців тому організував масову подачу скарг в LSE.

"По-моєму, Дубинський доб'ється того, щоб стати персоною нон ґрата в усьому світі. Він думає, що кібератака на Лондонську школу економіки - це жарт? Він писав пасквілі в поліцію Англії, підписуючись депутатом Верховної Ради на бланку Dubinsky.pro. Я перешлю їх у поліцію, прекрасний для них документ", - сказала Гонтарева.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram