ГоловнаПолітика

У ДБР на розгляді майже 3 тис. проваджень про злочини у сфері службової діяльності та корупції, - Труба

Розслідування основного масиву корупційних злочинів припадає на ДБР.

У ДБР на розгляді майже 3 тис. проваджень про злочини у сфері службової діяльності та корупції, - Труба
Фото: Макс Требухов

За сім місяців роботи в Державному бюро розслідувань на розгляді 2670 проваджень про злочини у сфері службової діяльності та корупції. Про це повідомив директор ДБР Роман Труба у своїй колонці на "Українській правді".

"За сім місяців роботи в ДБР 2670 проваджень про злочини у сфері службової діяльності та корупції: в 165 - повідомлено про підозру, 149 - направлено до суду, 6 обвинувальних вироків. Це різні злочини", - написав Труба.

За його словами, розслідування основного масиву корупційних злочинів припадає на ДБР. Труба також окремо відзначив корупцію на митницях.

"Окрема категорія - корупція на митницях. У ДБР близько ста проваджень стосовно співробітників Державної митної служби в Україні. У 14 - повідомлено про підозру. 8 - уже в суді", - зазначив Труба.

Він також зазначив, що отримав багато повідомлень про те, що в структурі щось змінюється, оскільки ДБР почало оголошувати підозри, а потім і обвинувальні вироки прокурорам. "Раніше серед правоохоронців існувала думка, що практично неможливо оголосити підозру, а потім винести обвинувальний вирок прокурору. Всім іншим правоохоронцям - так, прокурорам - ні".

Нагадаємо, 4 вересня Кабмін затвердив необхідні документи для розширення повноважень Державного бюро розслідувань. У зв'язку з цим, в Бюро оголосили конкурс на посади 268 оперативних працівників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram