ГоловнаПолітика

Данилюк: акціонером "Укроборонпрому" буде не Кабмін, а Міноборони

За словами секретаря РНБО, рішення вже затвердили.

Данилюк: акціонером "Укроборонпрому" буде не Кабмін, а Міноборони
Фото: пресс-служба СНБО

Акціонером державного концерну "Укроборонпром" стане Міністерство оборони. Про це в інтерв'ю "Радіо Свобода" розповів секретар РНБО Олександр Данилюк.

"Зараз акціонером є Кабінет Міністрів, моя позиція, що Кабмін не може бути акціонером, якесь одне з міністерств має бути акціонером. Міністерство оборони - це оптимальний варіант, який ми проговорили. Цей варіант також і забезпечує відповідний зв'язок з президентом", - сказав Данилюк.

Секретар РНБО додав, що це рішення "затвердили". За його словами, на підприємство чекає серйозна оптимізація.

"Найбільш правильна модель - перетворити це на холдинг, де чітко продумана система управління: є наглядова рада, чіткі процедури - як призначається керівництво, як оцінюється його робота, аудит, закупівлі. Тобто все це має бути, як у нормальному бізнесі, побудовано за чіткими правилами. Саме таку трансформацію ми зараз і хочемо робити", - висловився секретар РНБО.

Данилюк розповів, що новий керівник "Укроборонпрому" Айварас Абромавічус "дуже серйозно налаштований на ці зміни, і у нього є повний мандат від президента на реформування".

Нагадаємо, наприкінці серпня Зеленський змінив гендиректора "Укроборонпрому". Главою концерну замість Павла Букіна був призначений колишній міністр економіки Абромавічус.

Він доручив провести службове розслідування за фактом підписання ексгендиректором Букіним наказу про зміну статуту ДК "Укрспецекспорт". Раніше журналісти програми Bihus.info повідомили, що Букін перед звільненням вивів з-під контролю концерну "Укрспецекспорт". Нову редакцію його статуту він затвердив 19 серпня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram